Ett nytt program vid Uppsala Universitet

Hösten 2009 startade ett nytt program vid Uppsala Universitet, kandidatprogrammet Kultur, samhälle & etnografi under institutionen för kulturantropologi och etnologi.

Programmet syftar till att ge studenterna kunskaper och färdigheter i etnografisk metodik, som förbereder dem för en yrkesbana främst inom sektorerna museer och dokumentation, internationella organisationer, statliga myndigheter, frivilligorganisationer, förvaltnings- och företagskultur, utbildning och lärande samt inom media och kommunikation. Centralt för programmet är träning i etnografiska metoder, som innebär fältstudier, inklusive intervjuer och observationer.

Som huvudområde väljes antingen kulturantropologi eller etnologi. Det område av dessa som inte väljs som huvudområde, ingår som biområde till och med B-nivå. Övriga biområden väljes fritt. Verktygskurserna av arbetslivsförberedande karaktär är obligatoriska. Praktik efter eget val och projektarbete ingår.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen antingen i etnologi eller kulturantropologi.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en snygg sida och informativ sida, hittar inte vem jag kan kontakta om jag har en del frågor som gäller kvalifikationer för arbete inom en internationell koncern
mvh
lasse

Kandidatprogram Kultur, Samhälle & Etnografi sa...

Hej Lasse,

vad gäller din fråga vill vi hänvisa dig vidare till instutionenen för etnologi och kulturantropologi vid Uppsala Universitet. Programansvarig är Birgitta Meurling, vars kontaktuppgifter du kan hitta på www.antro.uu.se.

Tack för dina synpunkter

MVH
Arbetsmarknadsgruppen

Anonym sa...

Hej
Bra jobbat! Det är så glädjande och viktigt att ha så driftiga och initiativrika studenter! Ni är en fantstiskt resurs för institutionens verksamhet, och för att stärka antropologins och etnologins ställning och perspektiv.

DU COURAGE!
Sten Hagberg
Studierektor i kulturantropologi, avancerad nivå