Sammanställning av enkätsvaren

Innan vi tog sommarlov sammanställde vi de svar som vi fick tillbaka för den enkätundersökning som vi skickade ut under påskveckan till närmare 100 olika företag runt om i landet.

Något som tål att belysas är att enkäter egentligen inte hör till de metoder som antropologer/etnologer i vanliga fall använder sig av, då dessa ger ett kvantitativt snarare än kvalitativt material. Dock ansåg vi i arbetsmarknadsgruppen att denna metod kunde ha vissa fördelar i förhållande till de syfte som undersökningen hade. Enkätundersökningen hade dels ett marknadsföringssyfte; det vill säga att synliggöra vår utbildning för framtida potentiella arbetsgivare, samarbetspartners och/eller kunder. Vi hade även som mål att undersöka hur efterfrågan vad gäller kompetensutveckling, gällande frågor som berör mångfald och kulturella skillnader, ser ut bland de aktörer som idag huserar på den svenska arbetsmarknaden.

En mer utförlig analys av svaren kommer eventuellt att läggas ut senare. Tills dess, om så sker, får ni hålla till godo med den information (angivet i %) som finns att finna i diagrammen nedan.

***


















Inga kommentarer: